Ogräsmat
I torsdags plockade jag maskrosblommor som jag gjorde en fin sirap på. Jag hade dock ingen citronsyra, men det verkar ha gått bra ändå. Imorgon ska jag passa på att plocka fler blommor som jag ska frysa in och göra ny sirap eller kanske saft på. Man kan även använda bladen av maskros, att ha i sallad, men det ska vara de små, tunna bladen, annars blir det för beskt.
I fredags var jag och Rikard i stugan utanför Mjölby, vi grillade och myste. Innan vi åkte hem på lördagen plockade jag ett gäng kirskål, som det nu har blivit lasagne och bröd av. På fredag nästa vecka ska vi till stugan igen och äta middag med Rikards mamma, då ska jag plocka mer kirskål och förvälla och frysa in. Perfekt istället för typ spenat, och gratis!
Nu är det frukostdags.
I fredags var jag och Rikard i stugan utanför Mjölby, vi grillade och myste. Innan vi åkte hem på lördagen plockade jag ett gäng kirskål, som det nu har blivit lasagne och bröd av. På fredag nästa vecka ska vi till stugan igen och äta middag med Rikards mamma, då ska jag plocka mer kirskål och förvälla och frysa in. Perfekt istället för typ spenat, och gratis!
Nu är det frukostdags.
Kommentarer
Postat av: Jenny
Du är finurlig du Nesim!! =)
Coolt att du fick till sirapen!
Kramar!!
Trackback