den som är snäll som bamse, han får inga riktiga chanser

Nu var det väldigt länge sen det skrevs något här. Julen är i alla fall överstökad. Det var ett flängande och farande mellan pappa, mormor & morfar och mamma & Björn. Trots flängandet var det en fin jul med snö på marken. Och till Björn kom en skånsktalande tomte, trevligt! Challe fick ett sånt där guitar herospel, fast man är ett band, så på julaftonskvällen satt Challe, Nayer och jag och spelade och sjöng. Calle var också med innan han åkte hem till sin mamma. Jag fick också fina julklappar, bland annat en biljett till DiLeva den 4/4. Rikard har tydligen en biljett hemma han också, så det ska bli väldigt roligt!

På julafton var jag ledig från skolan, men annars har mycket av tiden gått till tentaplugg. Den tionde januari har jag persiskatenta. Jag var hemma hos pappa igår för att plugga, och han berömde min handstil! Tyvärr ska vi inte skriva så mycket persiska på tentan, så det har jag ingen nytta av då. Men eftersom jag har lärt mig att skriva borde jag ju kunna läsa. Jag dock att läsningen är svårare eftersom vokaler inte är utskrivna i persisk skrift, jag får plugga in glosorna mer.
Fem dagar senare ska en hemtenta vi fick ut innan "jullovet" i min Svenska Som Andraspråks-kurs in. Den har jag dock inte börjat på överhuvudtaget, men jag har åtminstonde börjat läsa boken vi ska gå igenom den sjunde januari.

Nu ska jag äta lite innan jag beger mig ner till stan för att tända marscharllerna som ska lysa under ljusvandringen i Motala som är kl. 16-18. När jag slutar kl. 16.00 ska jag snabbt hem för att sen ta bussen till Linköping där nyår ska firas. Gott Nytt År!

Julklappstips

Här kommer lite rättvisa julklappstips:

Skivor från Afrikagrupperna, med blandade artister som Miss Li, Svenska Akademien, Kultiration, Jacqee, Jens Lekman, The Tough Alliance och många fler! Gå in på www.afrikagrupperna.se för att se fler och vad pengarna går till. Afrikagrupperna säljer även en fin kalender för 2009.

Afrikagruppernas CD - Afrika är inte ett land             Stå upp för Afrika

När det gäller leksaker har UNICEF ett bra utbud. Jag tycker väldigt illa om att köpa leksaker från vanliga leksaksbutiker då det ofta är barn som har producerat varorna där. Alltså, vissa barn arbetar för att andra ska få leka. I år har jag köpt ett kortspel om UNICEFs arbete, och nu när jag var inne på deras sida upptäcke jag massa annat skoj. Väldigt varierande priser, men ingenting är jättedyrt heller.

För de som bor i större städer finns ju alltid olika Världsbutiker också. Här i Motala finns tyvärr ingen sådan, men om man vill handla rättvisa teer, fina koppar, kläder och mycket mer kan man åka in till Världsbutiken i Linköping.

Nu har jag inga fler tips, men om lämna gärna kommentarer om ni har tips!

RSS 2.0