Earth Hour

Jag använde inte värmeljusen som jag hade lagt upp på fatet, eftersom jag åkte till min mormor och morfar och spenderade Earth Hour under ljuskronan hos dem istället. Mest med mormor, eftersom morfar gick och lade sig ganska tidigt. När vi såg att några av deras grannar hade släckt tog jag och mormor en promenad runt kvarteret för att se om det var fler. När vi hade gått en bit blev det plötsligt ännu mörkare, gatubelysningen i Borensberg hade släckts! Då blev vi så glada så vi gick och höll varandra i handen ett tag. Jag tycker att det är häftigt att människor i hela världen kan samlas kring en så enkel sak. Och värmeljusen på fatet hemma hos mig tänker jag använda imorgon. Det är ju inte bara en timme om året som man behöver släcka lampan!

well it's till' I turn off the light, turn off the light

Nelly Furtado - Turn off the Light

Ikväll är det Earth Hour. Mellan 20.30 och 21.30 ska jag släcka alla lampor och stänga av tv:n, datorn och till och med musiken. Det är lite synd att jag har packat ner alla ljusstakar och lyktor, men värmeljus på ett fat lyser upp fint, ett extra plus är att de värmer. Jag tror att jag ska ta en promenad ut på stan också. Motala finns med på WWF:s Sverigekarta över alla som släcker, så det blir spännande att se om det är någon skillnad. Och det är ju bra att det har snöat, snön lyser ju faktiskt upp lite! 

Det är ju också viktigt att komma ihåg att en timme inte räcker, vi måste alltid tänka på alla lampor vi har tända och all el vi förbrukar, och försöka göra någonting åt det. Kom ihåg att släcka lampan!

Sign up for Earth Hour! - I VOTE EARTH: Nesim Kalmelid

   Earth Hour 2009 by WWF - Sign up for Earth Hour!


Ps. Om någon vill fira Earth Hour med mig så går det såklart jättebra! Ds.


flyttankar

Nu var det länge sen jag skrev här, det beror väl mest på att det inte händer så mycket som är värt att skriva om. Jag läser, går i skolan, jobbar och packar. Det är lite drygt två veckor kvar till flytten, och mina känslor inför det varierar. Ibland blir jag jättenervös och själva flyttandet känns jättejobbigt, men sen tänker jag på att jag kommer få vakna med Rikard varje dag, och träffa honom varje dag. Ibland blir jag faktiskt lite nervös när jag tänker på det också, fast mest glad. Det liksom pirrar i magen.

Den här kursen är rätt seg, vi har bara lektion tisdag och fredag 13-15/17, resten av tiden verkar jag bara sova. Jag kan inte pyssla med något här hemma eftersom allt är nerpackat i lådor. Jag skulle visserligen kunna skriva den sammanfattning av läsloggen som vi ska lämna in i slutet av kursen, men det verkar jag visst inte orka med. Vi får se om jag fixar det i eftermiddag eller imorgon. Nu ska jag duscha och diska och efter ett besök på vårdcentralen ska jag cykla ner till Råssnäs och ta en promenad!

fruktbar var marken, bönderna brukade den. fri var viljan och människorna följde den.

Kultiration - Grogrund

I helgen hälsade jag på Frida i Göteborg. Det har varit en väldigt bra och lugn helg, vi pratade, gick lite på stan, åt och pratade ännu mer. På lördagen var vi på Världskulturmuseet som hade väldigt intressanta utställningar, bland annat Pushing the limits som handlar om hur unga kvinnor upplever sin vardag i konfliktområden samt Take action som visar människor som har utvecklat samhället på olika sätt. Vi gjorde även två korta Bolliwoodfilmer.

Jag har lite planer på ett projekt jag ska genomföra när jag och Rikard flyttar till Berga. Har ni överblivna frön tas det tacksamt emot!

Nu ska jag se på sista delen av Spelet om Iran och äta granatäpple!

RSS 2.0