gefle

Ganska nyss hemkommen efter en superbra helg i Gävle! I fredags när jag kom dit såg vi på Laleh på Spegeln. Fint var det, och hon! Efter Laleh blev det någon rockklubb, men alla var väldigt trötta så vi gick hem ganska snart. Lördagen blev, lite oväntat, en shoppingdag. En mysig shoppingdag som avslutades med Shrek och Guitar Hero hos Frida och Samuel. Idag tog vi en promenad i Bologne(?)-parken i Gävle, fikade, och jag shoppade lite mer. Nu är det sovdags för imorgon är det vecka och skola!

pluggeri

Nu är det mest plugg som gäller här på pionjärgatan. Har en hemtenta till nästa måndag, som jag måste lyckas bli färdig med innan nästa helg då jag ska till Gävle! I veckan har vi även seminarium på Brontë som jag måste ta mig igenom igen och svara ordentligt på frågor till för att försöka väga upp förra boken. Sen blir det väl någon portugisiskaläxa och böcker att läsa inför examensarbetet också. Till råga på allt fick vi nu på lördagskvällen ett mail om förberedelser inför en kurs som börjar om två veckor! Men jag förstår inte riktigt vad det är med mig, jag har så himla svårt att koncentrera mig. Idag var jag iväg till biblioteket och satt där i fyra timmar för att lyckas få någonting gjort. Det funkade jättebra de första tre timmarna, men sen blev den miljön för tråkig och jag fastnade på internet istället. Då åkte jag hem, handlade och åt lite innan jag lyckades sätta mig ner här och få något gjort. 

För att i framtiden undvika liknande inlägg där jag endast redovisar vad jag har gjort i skolan och vad jag har att göra i skolan kommer jag inte skriva så myckt här - för det är mest skolan som gäller nu. Men jag har i alla fall något roligt att berätta: igår åt jag sushi med mormor på stan! Vi gick även runt och letade efter skor, men det fanns inga som passade någon av oss. Däremot hittade vi en internationell marknad och det passade oss perfekt! Vi köpte lite kakor och godis, mormor köpte blomlökar. Sen fick inte jag följa med henne på stan längre, så på vägen mot cykeln köpte jag lite favoritoliver, stora gröna med kärnor, och en tvål.
Imorgon kommer mamma (som inte är någon tant) och hälsar på mig, sen åker jag nog med henne till Motala för att hälsa på pappa som jag inte har träffat sen innan han åkte till Iran och för att hälsa på familjen på Oxelgatan. Det känns bra!


mamma

Här kommer lite mer reklam för Afrikagrupperna. Här är ett litet utdrag ur ett inlägg om "Den stora resan", länken till hela inlägget.

Även om det är viktigt att belysa dessa oegentligheter så är frågan så mycket större än om det delades ut tre eller fem majssäckar i himba-byn. Det handlar om alla människors lika värde – en grundsyn som definitivt inte genomsyrar SVT:s eller deras produktionsbolag Eyeworks agerande. Det är ett agerande som präglat den rika världens förhållningssätt gentemot Afrika sedan långt före Berlinkonferensens dagar!


Hon är en himla bra tant min mamma, hehe!


sushi

Idag åt vi sushi för att fira att det är två år sedan Rikard och jag träffades. Efter att ha internetat lite upptäckte vi att det finns mer att fira idag, en liten Stina! Tänker på er!


RSS 2.0