put the pen to the paper, press the envelope with my scent

Jag har äntligen åkt pulka! Har varit sugen på att göra snösaker hela veckan, men har varken hunnit med eller orkat. Förra lördagen tog jag en promenad på Bondebacka, och det var ett väldigt fint skidspår där. Senare på kvällen var jag och Rikard på restaurang med Rikards mamma och på söndagen blev jag sjuk. Tyvärr har det fortsatt så hela veckan, så det har inte blivit varken skidor eller skridskor för mig. Igår var jag iallafall ute och gick lite på isen vid Motalaviken. Det var en väldigt fin is, man såg rakt ner, så det var lite läskigt också.

Idag var jag hemma hos min mammas man, jag och den yngsta sonen byggde lego och så bestämde vi oss för att åka pulka i lejonbacken och söderbacken. Det var jättekul! Vi byggde lite gupp och välte några gånger. En gång slog Calle i benet, men det var ändå mest glada miner! Och jag är väldigt glad över att jag hann med pulkaåkning innan snön försvann, för nu verkar det bli varmare och det kanske töar.

Nu ska jag läsa eller kanske göra en Frida Kahlo-docka, om jag hinner ska jag kanske packa lite. Den tredje april flyttar jag och Rikard till en trea i Berga och det börjar faktiskt bli dags att packa och rensa. Klockan 22.00 på tvåan är det Dokument Utifrån om Iran, andra delen av tre. Det ska jag titta på så att jag lär mig något. Men fram tills dess är det faktiskt först och främst läsning som gäller!

from the jungle to the city, looking for a bigger crown

Idag hade vi besök från Portugal på Tant Grön. Ungdomarna blev alldeles galna och ville göra ungdomsutbyte till Portugal!  Gärna nu på direkten! Jag skulle också gärna åka, men det tar mycket tid att planera. Tid som jag inte är helt säker på att jag har, men det skulle kunna funka. Det vore verkligen jätteroligt! Och jag skulle kunna träna portugisiska. Vi lämnade en lista på ingredienser till rulltårta på engelska, portugisiska, svenska, franska och arabiska på whiteboarden som seniorgården kan få fundera över imorgon.

Imorgon ska jag åka till simhallen med Calle! Ska försöka läsa lite också...

så kommer det en dag då du och jag inte kan hitta tillbaks. det blir vårt bakslag.

Jag sydde ett linne av en capulana. Det blev tyvärr alldeles för kort eftersom jag inte provade det innan. Kanske kan förlänga det, men jag ger nog upp syporjektet ett tag nu.

Idag är jag mest arg på polisen i Skåne. Min morfar lyssnade på en radiointervju med länspolismästaren i Östergötland som visserligen tog avstånd från de rasistiska uttalanden poliser i Skåne har gjort, men som på något sätt försvarade det med att man måste tänka på att poliser är vanliga människor. Men är poliser vanliga människor? Om jag skulle slå ner en polis, visst får jag väl ett högre straff än om jag skulle slå ner en "vanlig människa", en icke-polis? Och visst får de bryta mot alla möjliga trafikregler  och lagar när de patrullerar? Och visst ska det vara så, om polisen gör sin uppgift. Men deras uppgift är inte att diskriminera människor. Snarare att motverka diskriminering! Och menar verkligen länspolismästaren att det är OK att "vanliga människor" säger sånt? Det skrämmer mig och det är synd för allt förebyggande arbete många poliser i hela landet arbetar med försvåras på grund av detta. Förmodligen försämras synen på poliskåren i allmänhet också.


as long as you play their game girl...

Igår var det Shurebrothers på Brygget, det svängde!
Idag är jag jättetrött och har mest slöat hela dagen. Fikade en stund på eftermiddagen och sen tittade jag på handboll. När jag kom hem beställde jag pizza på internet. Det var spännande. Och gott.

Jag är sugen på att sy ett linne. Har letat länge efter ett rätt så stort, gult linne, det verkar dock inte finnas så jag får väl försöka ge mig på att sy ett själv. Fast det kanske inte blir gult.

Nu är det sovdags!

RSS 2.0