Ogräsmat

I torsdags plockade jag maskrosblommor som jag gjorde en fin sirap på. Jag hade dock ingen citronsyra, men det verkar ha gått bra ändå. Imorgon ska jag passa på att plocka fler blommor som jag ska frysa in och göra ny sirap eller kanske saft på. Man kan även använda bladen av maskros, att ha i sallad, men det ska vara de små, tunna bladen, annars blir det för beskt.

I fredags var jag och Rikard i stugan utanför Mjölby, vi grillade och myste. Innan vi åkte hem på lördagen plockade jag ett gäng kirskål, som det nu har blivit lasagne och bröd av. På fredag nästa vecka ska vi till stugan igen och äta middag med Rikards mamma, då ska jag plocka mer kirskål och förvälla och frysa in. Perfekt istället för typ spenat, och gratis!

Nu är det frukostdags.

konsert

Klockan 12.00 åkte Challe, Calle, Björn, Rikard och jag till Skärblacka för att gå på minneskonserten för Bob Marley. Många bra band spelade, bland annat Shurebrothers, Kultiration och Kalle Baah, och solen sken ganska mycket. Det var en trevlig dag och jag fick en ny mössa.

Annars har jag VFU nu samtidigt som vi skriver ett projektarbete om bedömning. VFU:n går bra, ungarna är härliga och trevliga och projektarbetet går framåt. Rikard och jag har det bra i trean, nästa vecka ska vi få nya tapeter i vardagsrummet. Imorgon ska jag plugga och plantera lite här.

RSS 2.0