Guantánamo Bay

Den 11 januari 2008 har det gått sex år sedan den första fången anlände till Guantánamo Bay. Fortfarande sitter cirka 275 personer från över 30 olika länder fängslade i lägret, utan åtal eller rättegång.

Ett "fängelse" där människor tar livet av sig, där fångvakter skryter om hur de har misshandlat fångar och människor som har varit där vittnar om att fångarna mår psykiskt dåligt. Fångarna har inte åtalats, har inte ens genomgått en rättegång och lägret är placerat på Kuba för att undvika att amerikanska domstolar skulle ta sig an fångarnas fall. Detta innebär alltså att inte ens de amerikanska domstolarna skulle acceptera detta sätt att behandla människor på.
För att undvika de amerikanska domstolarna har den amerikanska administrationen utarbetat "Military Comissions Act" som bland annat innebär att det i "specialdomstolar" kommer vara tillåtet att tvinga fram bevisning under tortyr.

Hur kan detta tillåtas? Hur kan FN och världen och vi tillåta det? Varför är det så tyst kring detta? Det är ju en enorm kränkning av mänskliga rättigheter som vi i omvärlden bara skiter i och låter fortgå.

Nedanför finns en länk. Genom att klicka på den och fylla i ditt namn kan du skicka ett mail till USA:s ambassadör om att du vill att Guantánmo Bay ska stängas.
Klicka här för att skicka mailet

Informationen är tagen från Amnesty och är blandad med mina egna åsikter.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag skrev under.

2008-02-12 @ 14:44:10
URL: http://dendarjenny.blogg.se
Postat av: nesim

bra jobbat bruden!

2008-02-16 @ 16:59:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0